Matsuyama na verlenging

Opnieuw is Matsuyama de beste op de PGA Tour. Geen Japanner won er vaker.

Hij speelde niet goed en hij had een verlenging nodig, maar voor het eindresultaat maakte dat niet uit. Voor de vijfde keer in zijn laatste negen starts stapte Hideki Matsuyama als winnaar van de baan op de PGA Tour.

'Ik denk niet dat ik zo heel goed speelde, maar ik heb gewonnen. Dat is wat er toe doet', vatte de 24-jarige Japanner zijn week in het Waste Management Phoenix Open kort en bondig samen.

Lang leek het er op dat de Koreaan An zich tot winnaar ging laten kronen, maar zijn riante voorsprong smolt als sneeuw voor de zon met een slordige (+4) laatste negen. Aan het eind van de rit - op het moment dat iedereen eigenlijk naar huis wilde om de Super Bowl te bekijken - bleken Matsuyama en Webb Simpson allebei op -17 te staan waardoor een verlenging noodzakelijk was.

Pas op de vierde extra hole trok Matsuyama de partij definitief naar zich toe. Na twee keer hole achttien en een keer hole 10 in par te hebben 'gehalved', was Simpson op de par-4 zeventiende niet opgewassen tegen de birdie van de Japanner die dankzij zijn vierde zege op de PGA Tour nu al de meest succesvolle Japanner is op het Amerikaanse circuit. 

Einduitslag

(Foto: Getty Images)