TaylorMade P770 en P750 Tour Proto ijzers

Met de P770 en P750 Tour Proto irons brengt TaylorMade twee forged players irons voor de goede speler op de markt.

Met de P770 en P750 Tour Proto irons brengt TaylorMade twee forged players irons op de markt. Zoals de naam al doet vermoeden, zijn ze bedoeld voor de betere speler en is bij het ontwerpen nauw samengewerkt met de tourspelers.

De P770 Tour Proto is een echt 'tourijzer', dat alleen geschikt is voor écht goede golfers. Het compacte clubhoofd geeft een zacht en solide gevoel, de toplijn is dun, de offset bescheiden (al neemt deze iets toe bij de langere ijzers) en een lage leading-edge geeft goede topspelers optimale controle over het contact met de grond en de bal.

Het grootste deel van het clubhoofd is van zacht 1025 koolstofstaal, maar bij de mid- en lange ijzers (3-7) is een deel van de zool gemaakt van wolfraam, wat resulteert in een laag zwaartepunt en wat extra stabiliteit (MOI). Ook tourspelers zijn namelijk niet vies van een beetje hulp. De korte ijzers (8-PW) zijn gesmeed uit één stuk, voor maximaal gevoel en controle.

Het clubblad heeft verschillende diktes: dun bovenin (om het zwaartepunt naar beneden te dwingen), en dikker aan de onderkant waar je de bal raakt, zodat je bij impact wel een solide gevoel hebt. De P770 is een two-piece-ijzer. De 'balk' aan de achterkant is lichter in het het midden, zodat er relatief meer gewicht in de hiel en de teen zit, wat nog enige vergevingsgezindheid biedt.

De P750 Tour Proto is een pure blade, waarmee alleen de beste ballstrikers uit de voeten kunnen. Bij het smeedproces van het 1025 koolstofstaal wordt gebruikgemaakt van een nieuwe pers, die drie keer zo krachtig is als een standaardpers. Hierdoor kan de vorm van het clubhoofd preciezer worden geperst en is er vervolgens minder handmatige afwerking noodzakelijk.

De toplijn is nog dunner dan bij de P770 en de offset is minimaal. De zool is smaller en de leading-edge nog scherper en lager. Ook hier helpt een 5-grams gewicht van wolfraam in de zool van de mid- en lange ijzers (3-7) bij een optimale plaatsing van het zwaartepunt.

Het clubblad en de groeven worden machinaal gefreesd, net als de cavity. Deze extra stap helpt om de dikte van het clubblad en de gewichtsverdeling zeer precies te houden, zodat de gebruiker optimale controle heeft over zijn balvlucht.

Prijs (7 ijzers): € 1.249,- (P770), € 1.799,- (P750)

www.taylormadegolf.com