Veerman door naar shootouts

Nog 24 man zijn in de race voor de titel in het eerste World Super 6

Het moet gezegd: de derde ronde van het ISPS Handa World Super 6 in Perth bracht een bijzonder soort spanning met zich mee. Waar het opmoving day normaal gesproken ook zaak is je in positie te spelen voor de zondag, kwam daar nu een nieuwe dimensie bij. De mannen rond de 24ste plek deden hun best daar vooral te blijven om zodoende de vierde dag ook te mogen blijven spelen, terwijl de mannen inde buurt van de top-8 probeerden een bye voor de eerste matchplayronde veilig te stellen.

Maar liefst acht man moesten aan het eind van de dag in een play-off beslissen welke vijf door mochten naar de laatste 24. Voor de rest afvallers, en de lager geklasseerden in het veld, zit de wedstrijd er nu op, al hebben ze wel recht op prijzengeld na het halen van de cut.

Op de slotdag maken 24 man in matchplaypartijen over zes holes uit wie zich uiteindelijk tot winnaar uit laat roepen in Perth, waar het ook vandaag weer aardig waaide. 

De acht hoogst genoteerde spelers hebben een bye in de eerste ronde, de overige zestien treden in de eerste ronde al tegen elkaar aan. 

Ook Johannes Veerman moet direct aan de bak. De Nederlandse Amerikaan hoopte zich bij de beste acht te spelen, maar kon zijn vierde plaats niet bestendigen na een ronde in twee onder par. Het koste hem net een paar plaatsen op het leaderboard en hoewel hij als gedeeld achtste van de baan stapte ging niet hij maar Higgingbottom vanwege een betere derde ronde direct door naar de tweede ronde. 

Tegen wie Veerman en Detry - de Belg speelde zich met een knap slot flink omhoog - het op moeten nemen, wordt pas laat in de Australische avond bekend als op een feestavond de loting plaats zal vinden.

Voor koploper Brett Rumford zijn de druiven allicht wat zuur. Net nu hij een comfortabele vijf slagen voorsprong had opgebouwd, is deze niets meer waard. Buiten de bye die ook de zeven achtervolgers kregen heeft hij geen extra rechten. Ook voor hem kan het na een matchplaypartij afgelopen zijn.

Leaderboard