EVNroll putters

Topdesigner Guerin Rife breidt zijn lijn EVNroll putters uit met drie nieuwe modellen: de ER3 Wing Blade, de ER7 Full Mallet en de ER8 Tour Mallet.

Topdesigner Guerin Rife breidt zijn succesvolle lijn EVNroll putters uit met drie nieuwe modellen: de ER3 Wing Blade, de ER7 Full Mallet en de ER8 Tour Mallet.

Bijna twintig jaar geleden maakte Guerin Rife onder zijn eigen naam al putters met groeven in het clubblad – lang voordat andere producenten ontdekten dat deze technologie de bal consistenter laat rollen.

De grote commeciële doorbraak van de putterontwerper kwam echter vorig jaar, met de introductie van zijn EVNroll putters. Het clubblad - volgens Rife 'the sweetest face in golf' – heeft een uniek freespatroon dat ervoor zorgt dat de bal over het hele oppervlak dezelfde prestaties genereert en je putts dus accurater worden.

In het midden zjin de groeven breder (en is er dus minder contactoppervlak) dan aan de zijkanten. Hierdoor wordt er meer energie aan de bal overgedragen naarmate hij verder van de sweetspot wordt geraakt, zodat hij even ver rolt – waar je 'm ook raakt.

Het freespatroon zorgt ook voor een gear effect dat de bal terug naar het midden stuurt. Als je de bal op de hiel of de teen raakt, komt hij volgens de designer weer keurig terug op lijn. Ofwel: of je de bal nu raakt op de sweetspot, de hiel of de teen, hij rolt bijna even ver en eindigt ook bijna op dezelfde plaats.

De EVNroll putters hebben op de toplijn twee stippen, aan beide kanten van de centrale zichtlijn. Volgens Rife moet je bij putts die van links naar rechts breken, de bal voor de stip op de hiel oplijnen, en bij putts van rechts naar links kies je voor de stip op de teen. Hierdoor zou de bal aan de 'hoge kant' van de doellijn rollen, want 90 procent van de putts wordt 'laag' gemist.

De originele lichting EVNroll putters uit 2016 bestond uit twee blades (ER1 en ER2) en twee mallets (ER5 en ER6) en dit voorjaar komen daar drie nieuwe modellen bij. Daarnaast is de rode ER6 (linksboven) nu ook in het zwart verkrijgbaar.

De ER3 (linksonder) is een Wing Blade met 'vleugels' achter de hiel en teen die de stabiliteit (MOI) verbeteren. De ER7 Full Mallet (rechtsboven) heeft een open design met drie opvallende zichtlijnen. De ER8 (rechtsonder) is een Tour Mallet met een iets compacter clubhoofd en een enkele zichtlijn bovenop.

Alle EVNroll putters zijn allemaal machinaal gefreesd uit een blok 303 roestvrijstaal en met de hand afgewerkt. Je kunt kiezen voor een shaft van 33, 34 of 35 inch

Prijs: € 329,- (blades), € 359,- (mallets)

www.evnroll.com