Besseling zevende in Kenia

Dankzij een ijzersterk weekend – waarin hij tien onder par was – begon Wil Besseling het seizoen met een top-10 notering.

Dankzij een ijzersterk weekend – waarin hij tien onder par was – begon Wil Besseling het seizoen 2017 met een top-10 notering. Darius van Driel werd 12de en Maarten Lafeber eindigde op de 20ste plaats.

Het was lang wachten op de eerste wedstrijd van de Challenge Tour, maar de Nederlanders kwamen goed uit de startblokken. In de top-20 van het Barclays Kenya Open was drie keer een rood-wit-blauwe vlag te vinden.

Wil Besseling wist winnaar Aaron Rai uit Engeland (-17) na 72 holes tot op zes slagen te naderen. Onze landgenoot had op vrijdag een 'off-day' met een 74, maar met een openingsronde in 67 slagen en twee keer een 66 in weekend kwam hij knap tot -11. Het leverde hem een gedeeld zevende plaats op, waarmee hij uiteraard zeer tevreden was.

Darius van Driel was als altijd stabiel. Met achtereenvolgens een 70, 68, 69 en een 68 kwam hij op de par-71 van de Muthaiga Golfclub buiten Nairobi tot een totaal van -9, wat goed was voor een 12de plaats.

De laatste Nederlander die de cut haalde was Maarten Lafeber. De bondscoach sloot het toernooi dat hij achttien jaar geleden won af met een 67 (-4), waarmee hij bijna twintig plaatsen steeg en zich op de 20ste plaats nestelde. Daan Huizing, Jurrian van der Vaart en Reinier Saxton misten de cut.

Leaderboard