Michiel van der Vaart benoemd tot Senior Member EIGCA

Van der Vaart derde Nederlandse architect met titel Senior Member.

Michiel van der Vaart is benoemd tot Senior Member van The European Institute of Golf Course Architects (EIGCA), na een succesvolle presentatie voor de toelatingscommissie en het bestuur.

De benoeming vond afgelopen week plaats tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de EIGCA, dit jaar gehouden in Marbella, Spanje. Meer dan 30 collegae golfbaan architecten uit heel de wereld kwamen er samen voor hun jaarvergadering.

Michiel van der Vaart is nu de derde Nederlandse Golfbaan Architect die de titel Senior Member mag voeren, Gerard Jol en Alan Rijks gingen hem voor.

“14 jaar geleden zijn Michiel en ik onze samenwerking begonnen. Ik ben er echt trots op dat het hem in relatief korte tijd gelukt is deze belangrijke kwalificatie te bereiken” aldus Gerard Jol van Jol Golf Design

Over de EIGCA:

De European Institute of Golfcourse Architects is een internationale branchevereniging, die ruim 80 hoog gekwalificeerde golfarchitecten vertegenwoordigt, uit Europa maar ook uit andere delen van de wereld, welke streven naar kwaliteit, veiligheid en kennisdeling omtrent golfbaanarchitectuur.

Door hun vaardigheden, ervaring en opleiding, hebben EIGCA leden laten zien, dat zij in staat zijn om golfprojecten te ontwerpen, maar eveneens daarop toezicht te houden tijdens de realisatie van golfprojecten en dit werk te doen volgens de hoogste standaarden.

Opleiding van nieuwe kandidaten en bijscholing van de leden vormt de rode draad in het beleid van het instituut.

De EIGCA leden zijn er stellig van overtuigd dat zij een bijdrage kunnen leveren aan het rentmeesterschap van de leefomgeving middels een afgewogen ontwerp. De golfbaan is immers een onderdeel van het landschap en de bescherming en versterking van de natuurwaarden zal daarbij de hoogste prioriteit krijgen.

(persbericht)