Chappell na 180 pogingen

Eindelijk raak voor Chappell, Poulter verliest kaart

Hij kwam zo vaak dichtbij een overwinning dat Kevin Chappell door sommigen al het etiket 'beste speler zonder overwinning op de pga tour' werd genoemd, maar vanaf zondag kunnen die mensen op zoek naar een andere kandidaat voor dat label.

In zijn 180e optreden op de PGA Tour lukte het de Amerikaan eindelijk wel in het Valero Texas Open. In de slotronde hield hij net genoeg van zijn marge over om een ontketende Brooks Koepka van zich af te houden. Met een slotronde in vier onder par kwam Chappell op -12 en dat was precies genoeg voor de overwinning in San Antonio

Aan de andere kant van het spectrum waren er in Texas ook verliezers, en niet zomaar ook. Ian Poulter begon het toernooi in de wetenschap dat hij iets meer dan 30.000 dollar moest verdienen om zijn kaart te behouden na het aflopen van zijn medical exemption, maar slaagde daar niet in. De Engelsman miste de cut en moet het de rest van het jaar doen met een kleine kaart en invites.

'Ik heb een prachtig leven en van tegenslagen word je alleen maar sterker. Ik kom terug', liet hij direct en via diverse kanalen strijdbaar horen.

Einduitslag

(Foto: ANP)