Harman geeft Johnson, Rahm en Reed het nakijken

Brian Harman gaf de grote namen in het Wells Fargo Championship het nakijken.

De aandacht in het Wells Fargo Championship van 2017 ging uit naar Dustin Johnson – die op jacht was naar zijn vierde overwinning op rij – de Spaanse reus Jon Rahm en Ryder Cup-held Patrick Reed, die de slotdag al leider begon. Niemand lette op Brian Harman. Onterecht.

De kleine lefty, die in 2014 met de John Deere Classic zijn enige toernooi op de PGA Tour won, rolde er op de par-5 achttiende van de Eagle Point Golf Club een putt van negen meter in om als enige op -10 te eindigen. Dustin Johnson (67) en Pat Perez (68) hadden het nakijken en volgden op één slag, terwijl Jon Rahm na een 71 op -8 bleef steken.

'Ik dacht echt dat deze baan een 'bomber's paradise' was', aldus Harman, die met gemiddelde drives van 260 meter tot een bescheiden 40ste plaats in driving distance kwam. Maar hij sloeg keurig zijn fairways en greens, en putte beter dan gemiddeld, en dat bleek na 72 holes voldoende om de concurrentie op afstand te houden.

'Het is moeilijk om geduldig te blijven als je eenmaal weet wat winnen is', aldus de 30-jarige golfer uit Georgia over zijn 172ste start op de PGA Tour. 'Je weet dat je goed genoeg bent, maar het gebeurt maar niet. En weer niet. En weer niet. En dan komt de twijfel. Dus ja, deze overwinning voelt heel erg goed.'

De nummer-1 van de wereld, Dustin Johnson, haalde de cut on the number, maar deed er vervolgens alles aan om zijn vierde toernooi op rij te winnen. Dat lukte niet, maar met twee keer en 67 (-5) in het weekend liet hij zijn collega's zien dat de gedwongen pauze als gevolg van een ongelukkig val van een trapje – waardoor hij The Masters miste – geen invloed op zijn vorm heeft gehad.

'Fysiek gaat het goed', aldus Johnson. 'Alles is honderd procent, ik voel me goed en kan voluit swingen. Geen problemen. Maar ik heb weinig geoefend, dus ik heb nog wat trainingsuren in te halen voor The Players. Ik heb er zin in.' De concurrentie is gewaarschuwd.

Leaderboard