Alleen Lafeber door

Twee toernooien met daarin zes landgenoten. Halverwege is er nog eentje over.

Challenge Tour

Drie landgenoten reisden deze week af naar Spanje voor het Andalucia Costa del Sol Matchplay van de Challenge Tour en drie man zakten af naar Sicilie waar ze mochten starten in het Rocco Forte Open van de Europese Tour. 

Na 36 holes is alleen Maarten Lafeber nog in de race.

De Nederlandse routinier deed het goed, de eerste twee dagen in Andalucia. Lafeber opende met een ronde in 66 slagen voor een gedeeld vierde plek, en zette daar een prima 69 op de tweede dag naast. Met in totaal elf birdies en vier bogeys staat de Nederlander op zeven onder par, goed voor de gedeeld achtste plaats, op slechts vijf slagen van koploper Charlie Ford.

De achterstand op de Engelsman is vanaf de derde dag alleen volstrekt niet meer ter zake doende. Net als de Europese Tour is ook de Challenge Tour in de greep van de experimenten, en dus wordt het toernooi na twee dagen strokeplay voortgezet in matchplay met de 32 overgebleven spelers.

In het matchplaydeel van het toernooi komt Lafeber in elk geval geen landgenoten meer tegen want zowel Darius van Driel (+1 / T64) en Wil Besseling (+7 / T120) kwamen ruim te kort om bij de beste 32 te eindigen.

Leaderboard

Europese Tour

In Italie kwamen de andere drie landgenoten eveneens ruim te kort om door te mogen naar het weekend. Het Rocco Forte Open - een wedstrijd van de Europese Tour waarvoor de punten ook meetellen voor de Order of Merit van de Challenge Tour - eindigde voor Jurrian van der Vaart (-2 / T113), Reinier Saxton (+2 / T137) en Daan Huizing (+3 / T142) al halverwege.

Wie wél gebruik maakt van de kans heel snel door te kunnen stromen naar de Europese Tour is Alvaro Quiros. De zesvoudig winnaar op het hoogste niveau verloor afgelopen seizoen zijn speelrechten en slaagde ook niet op Qualifying School. Met -15 - mede dankzij een hole in one op de eerste dag - heeft de in Portugal woonachtige Spanjaard twee slagen voorsprong op de rest van het veld.

Leaderboard

(Foto: Golfsupport)