Kisner voor Spieth

Tweede overwinning voor Kevin Kisner

De complete top-4 van de eindrangschikking in het Dean & Deluca Invitational was zondagavond een andere dan die van zondagochtend. Juist de mannen die na 54 holes het best in positie stonden, konden het op de laatste dag niet bolwerken. Paul Casey schoof van de tweede naar de tiende plaats na een 73 op zondag, Danny Lee leverde vier plaatsen in na een ronde level par, en leider na drie dagen Webb Simpson zakte van de eerste naar de vijfde plaats dankzij een 71.

De top-4 van de eindrangschikking bewaarde het beste voor het laatste op Colonial. John Rahm en Sean O'Hair maakten allebei een 66 voor een gedeeld tweede plaats met een eindtotaal van negen onder par. Ook Jordan Spieth tekende voor -9, al deed hij dat na een 65 op de slotdag. 

Voor aanvang van de slotronde had Spieth gezegd dat -10 nodig zou zijn om te winnen, en dat bleek, al had de jonge Amerikaan niet voorzien dat niet hij maar landgenoot Kevin Kisner er met die score - en de overwinning - vandoor zou gaan. 

Kisner ga met drie opeenvolgende birdies net na de turn het beslissende dotje gas en kon zich zelfs nog een bogey op de par-3 zestiende veroorloven voor de tweede zege uit zijn loopbaan.

Einduitslag

(Foto: Golfsupport)