Van Dam 17e, veertienjarige (!) wint

Jongste winnares ooit

Veertien jaar, vier maanden, en negentien dagen jong is Atthaya Thitikul pas en nu al mag ze zich winnares op de Ladies European Tour noemen. In de eerste editie van het Ladies European Thailand Championship hield de piepjonge Thaise alle gelouterde professionals achter zich voor de beker en de complimenten: het prijzengeld van 45.000 ging aan als amateur aan haar neus voorbij.

'Niemand in mijn familie speelt golf, maar toen ik zes was gaf mijn vader me de keus: ik kon gaan tennissen of gaan golfen, ik koos voor het laatste omdat ik het leuk vond om naar te kijken op tv.'

Thitikul, die sinds vorig jaar scratch speelt eindigde als slechts een van zes speelsters onder par en had met een eindscore van -5 een marge van twee slagen op nummer twee Ana Menendez die er - als hoogst geklasseerde pro - evenwel wél met de grootste cheque vandoor ging.

Anne van Dam begon de dag net binnen de top-10, maar slaagde er niet in die positie vast te houden. De Arnhemse besloot het toernooi met een 75 en eindigde met +5 als gedeeld zeventiende.

'Ik ben teleurgesteld dat ik uiteindelijk als zeventiende eindig aangezien mijn spel vandaag eindelijk echt goed voelde. Helaas lukte het me niet om dat in een score om te zetten maar het was hoe dan ook leuk om deze week in dit nieuwe evenement in Thailand te spelen. Nu weer twee weken thuis en dan is het tijd voor het Schots en het Brits Open', keek de Arnhemse direct alweer vooruit. 

Einduitslag

(Foto: Golfsupport)