Saxton net buiten top-10

Saxton beste Nederlander in Tsjechie

Het is natuurlijk volstrekt toevallig, maar net als eind mei presteerde Reinier Saxton uitstekend bij een toernooi in Tsjechie in een verder nog weinig aansprekend seizoen. In het D+D Real Challenge werd de Santpoorter achtste, deze week in Praag deed hij het nauwelijks slechter met een gedeeld elfde plaats. Na de 23ste plaats van vorige week opnieuw een goed resultaat van de Nederlander dus.

De uitstekende klassering van Saxton werd voor een groot deel op zondag verdiend. Saxton, begonnen op een plek net buiten de top-30, ging rond in slechts 64 slagen, en dat was, samen met de Portugees Ricardo Santos, de laagste score van de dag en goed voor een forse sprong op het leaderboard. Met een totaalscore van -15 was de achterstand op winnaar Garrick Porteous (-24) groot, de elfde plek was een uitstekend resultaat na zes gemiste cuts eerder in het seizoen. 

Daan Huizing en Darius van Driel konden op de laatste dag geen potten breken. De twee Nederlanders gingen rond in 71 slagen, eindigden op -6 voor de wedstrijd, maar kwamen daarmee niet verder dan de gedeeld 54ste plaats. 

Later meer 

Einduitslag

(Foto: Golfsupport)