Luiten in de schaduw van Rahm

Ook in het Iers Open kon Joost Luiten geen potten breken.

Ook in het Iers Open kon Joost Luiten geen potten breken. Na een 72 op de slotdag werd hij slechts gedeeld 54ste.

Luiten maakte op de par-72 baan van de Portstewart Golfclub in Ulster twee birdies en twee bogeys om op een totaal van zeven onder te komen. Hij kwam acht slagen te kort om in de top-10 van dit hoog gedoteerde kampioenschap van de Europese Tour te eindigen. Zijn achterstand op winnaar Jon Rahm bedroeg zeventien strokes.

De Nederlandse nummer een was zaterdag nog 'zeer tevreden' met zijn 69, maar in de laatste ronde zakte hij veertien plaatsen.

Volgende week komt Luiten niet in actie. Hij bereidt zich wel voor op The Open, dat van 20 tot en met 23 juli op het Engelse Royal Birkdale wordt gespeeld.

'Ik maak level par, maar de score had vandaag ook veel hoger kunnen zijn', meldde een eerlijke Luiten op zijn website

'Ik speelde beter dan vorige week, maar vooral vandaag mis ik gewoon teveel op de green. Desondanks was deze week een goede voorbereiding op het Open en linksgolf. Vanaf donderdag gaat de focus op Royal Birkdale'.

Op diezelfde zeebaan is Jon Rahm nog nadrukkelijker een van de favorieten. De forse Spanjaard won dit jaar al op de PGA Tour en hij voegde daar op Portstewart een zege op de Europese Tour aan toe.

En de man uit Baskenland deed dat op imponerende wijze. Hij ging in 65 slagen rond om op een totaal van -24 te komen. Hij had liefst zes slagen voorsprong op de runners-up Richie Ramsay uit Schotland en de Engelsman Matthew Southgate.

Rahm is na Ballesteros, Olazabal en Garcia de vierde Spanjaard die het Iers Open op zijn naam schrijft.

Volledige eindstand via de website van de Europese Tour