Drie landgenoten door in Ierland

Irish Challenge.

In de Irish Challenge haalden Reinier Saxton, Jurrian van de Vaart en Darius van Driel eenvoudig de cut. Zij maakten dus de goede beslissing om het KLM Open links te laten liggen en te werken aan hun ranking op de Challenge Tour. Lars Buijs en Rowin Caron konden hun koffers pakken.

Reinier Saxton begint met de beste papieren aan het weekend. Hij staat gedeeld 5de (-3), wat vooral te danken is aan de prima 68 van gisteren, toen hij op de par-72 van het Mount Wolseley Resort vier birdies en een eagle maakte. Op dag één kwam hij met een 73 niet onder par.

Op -3 heeft Saxton een handvol slagen achterstand op de leider, Oscar Lengden uit Zweden (-8). Die heeft op zijn beurt een gaatje van drie slagen naar de naaste achtervolger.

Jurrian van der Vaart tekende voor 73-70, wat halverwege het toernooi goed is voor een gedeeld 14de plaats (-1). Darius van Driel begon het toernooi sterk met een 70 (-2), maar leverde gisteren met een 74 flink wat terrein in. Hij staat na 36 holes net buiten de top-20 (par).

Leaderboard