Alleen Van West door naar Stage 2

Sterk slot houdt tourdroom Van West in leven

Met wedstrijden in Engeland en Italie zit de eerste fase van de Qualifying School er op. Op Bogogno plaatste alleen Robbie van West zich voor de volgende fase.

De Brabander voegt zich - naast de spelers van de Challenge Tour die in Stage 2 instromen - bij Fernand Osther, Lars Keunen en Taco Remkes, die zich vorige maand al plaatsten voor de volgende fase van de jacht op een Tourkaart.

In Italie (in Engeland deden geen landgenoten mee deze week) zag het er de eerste dagen goed voor twee landgenoten. Robin Kind trok zich na een desastreuze 84 na de eerste ronde terug, terwijl Davey Porsius de cut miste, maar zowel Van West als Dylan Boshart lagen lang op schema. 

Waar Van West op dag drie en vier een flinke opmars maakte in het klassement en na een 66 op de slotdag zelfs als gedeeld derde eindigde met een score van -14, ging het met Boshart mis in de tweede helft van het toernooi. De Rotterdammer ging in de derde dag rond in 75 slagen en zakte daardoor uit de top weg, en zijn 72 op dag 4 was onvoldoende om het verloren terrein goed te maken. Met een totaal van -5 gebruikte hij twee slagen teveel om door te mogen naar de volgende ronde. 

Volgende maand vindt de volgende fase plaats. Op Desert Spring, El Saler en Panoramica wordt uitgemaakt wie zich op mag maken voor de finale in Tarragona waar van 11 tot en met 16 november 25 kaarten te vergeven zijn.

Einduitslag

(Foto: Golfsupport)