TaylorMade P730 en P790 ijzers

TaylorMade P730 en P790 ijzers

TaylorMade heeft zijn lijn 'players irons' uitgebreid met de P730 en P790 ijzers. De laatste heeft een hol, met schuim gevuld clubhoofd en een extreem dun clubblad, wat resulteert in veel balsnelheid en vergevingsgezindheid.

Met een midsize, van zacht koolstofstaal gesmeed clubhoofd heeft de P790 volgens de makers het uiterlijk en het gevoel van een players ijzer, maar 'onder de motorkap' zit technologie die we vooral zien bij afstandsijzers of game-improvers.

Het clubhoofd is hol en gevuld met SpeedFoam om het flexibele, slechts 1,75 millimeter dikke clubblad te ondersteunen. Dit zorgt voor veel balsnelheid en dus lengte – ook als je de sweetspot mist. Daarnaast heeft dit schuim dempende eigenschappen, waardoor het gevoel en geluid geoptimaliseerd konden worden.

Het zogenaamde WrapFace clubblad loopt door in de leading-edge (de voorkant van de zool), waardoor een sleuf in de zool ontstaat (Speed Pocket) die balsnelheid ook laag op het clubblad op peil houdt. Belangrijk, want hier raken veel amateurs de bal.

Ook was er ruimte om laag in het clubhoofd een gewicht van wolfraam te plaatsen, wat de stabiliteit (MOI) en speelbaarheid van de P790 bevordert.

Daarnaast komt TaylorMade met de P730 ijzers, die geïnspireerd zijn op de Tour Preferred MB blades. In het ontwerp zien we de eigenschappen van de MB '14 terug (zoals de ronding van de zool, de lengte van de hosel en de bescheiden offset), maar op verzoek van Justin Rose en Dustin Johnson zijn de vorm en de gewichtsverdeling verbeterd.

Het profiel is net iets kleiner en heeft scherpere lijnen gekregen, vooral bij het ijzer-7, 8 en 9. Ook de leading-edge is veranderd om de interactie met de grond te verbeteren. Het verticale traagheidsmoment (MOI) is verhoogd, zonder iets aan de horizontale stabiliteit (van hiel tot teen) te veranderen – de tourpro's willen de bal namelijk optimaal blijven manoeuvreren.

Rory McIlroy en Justin Rose spelen met een gefreesde versie van de P730 (de Rors Proto en Rose Proto), terwijl Dustin Johnson een gesmede set test.

Prijs (7 ijzers): € 1.249,-

www.taylormadegolf.com