Huizing levert iets in

Zege lijkt ver weg, topnotering lonkt nog steeds.

De overwinning is na een ronde in 72 slagen behoorlijk uit beeld geraakt, maar Daan Huizing kan met een goede vierde omloop alsnog promotie naar de Europese Tour afdwingen.

Het prijzengeld in het Foshan Open is zoveel hoger dan bij andere wedstrijden van het circuit, dat een tweede - en misschien zelfs wel derde - plaats, zóveel winst op de Order of Merit oplevert dat de top-15 ineens in het zicht komt voor de best geklasseerde Nederlander in het toernooi.

Daan Huizing slaagde er op de derde dag van de wedstrijd op de Challenge Tour niet in om zijn hoge klassering vast te houden, maar met twee birdies en twee bogeys, leverde hij ook weer niet zoveel in dat hij zondag kansloos is. 

De zege lijkt met -15 een prooi te gaan worden voor de Welshman Oliver Farr, maar de drie man die de leider op -10 volgen zijn voor Huizing (-8) zeker nog te achterhalen.

Reinier Saxton tekende net als Huizing voor een ronde level par, al maakte de Santpoorter aanzienlijk meer bogeys (4) én birdies (4) om tot die score te komen. 

Op het leaderboard schoot Saxton er echter niet veel mee op. Met een totaalscore van één onder par, staat hij in de middenmoot (T34) en weet hij dat een hele lage ronde nodig is om ook voor de Order of Merit nog goede zaken te doen.

Leaderboard

(Foto: Golfsupport)

Laatste nieuws