Thomas wint, Woods net buiten top-10

Slechts elf spelers onder par in Honda Classic.

justin thomas

PGA National - en dan vooral de beruchte Bear Trap - beet weer flink van zich af tijdens deze editie van The Honda Classic. De gemiddelde score per ronde lag op twee boven par en bij het opmaken van de rekening bleken slechts elf spelers een score onder par binnen te hebben gebracht.

Onder (vanzelfsprekend) ook winnaar Justin Thomas. De Amerikaanse nummer 1 van de FedExCup-ranking maakte gedurende de hele week maar vijf bogeys (en een dubbel) en leverde drie van die slagen in op de holes zestien en zeventien. Vooral in de tweede ronde boekte hij winst. Met twee birdies op de Bear Trap en een ronde in 65 slagen won hij fors ten opzichte van het veld, al had hij wel een extra hole nodig alvorens hij de koploper na drie dagen, Luke List, van zich af wist te schudden met een birdie op de eerste extra gang langs hole 18.

Voor Thomas was het alweer de tweede overwinning van het nog prille seizoen. De zege onderstreepte nog maar eens de vorm waar de Amerikaan in is. Dit seizoen eindigde hij nog niet lager dan 22ste op de PGA Tour en van zijn laatste 31 wedstrijden won hij er maar liefst zeven: een winstpercentage van maar liefst 23%.

En Tiger Woods? De voormalig nummer 1 had na een goede start van de laatste ronde - drie birdies op de eerste acht holes - de leiding goed in het vizier, maar kon de laatste tien holes niet doordrukken. Voor een immer rijendik publiek maakte Woods bogey op negen, birdie op veertien, alvorens drie slagen in te leveren op de moeilijkste holes van de baan. Met een ronde level par eindigde Woods level par voor het toernooi waarmee hij het toernooi maar net (T12) buiten de top-10 besloot.

'Ik denk dat ik wel goed speelde deze week, dat gevoel heb ik zeker. Ik heb de laatste holes misschien niet zo goed gespeeld de laatste dagen, maar ik ben blij met de vooruitgang die ik geboekt hebt', aldus Woods die door zijn twaalfde plaats opnieuw een forse sprong maakte op de wereldranglijst waar hij nu 389ste staat.

Het was bij Woods, net als de hele week, drukker dan bij de koplopers.

Einduitslag

Tour
  • Getty Images