Luiten ligt op de loer

Na een 69 staat de Nederlandse nummer een vijftiende in het Volvo China Open op vier slagen van leider Matt Wallace.

Luiten

Luiten maakte vrijdagochtend zes birdies, maar ook een bogey en een dure double bogey. Een 69 was goed voor een totaal van vijf onder par.

'Ik speelde goed vandaag', meldde Luiten op zijn website. 'Holede meer putts dan gister, en dat scheelt. Ik maak zes birdies en dat is gewoon goed. Alleen de dubbel-bogey op 3 en de bogey op 6 gooiden roet in het eten voor een hele lage ronde.'

'De dubbel op 3 moest ik noteren nadat ik iets te gretig was vanuit de fairwaybunker. Ik probeer met een ijzer-5 – terwijl ik iets te dicht bij de lip lag – de green te halen, maar die eindigt in de bunker bij de green. Ik sla de bal vervolgens over de green en weet geen up-and-down te maken.'

Matt Wallace nam op de par-72 baan van de Topwin Golfclub bij Beijing de leiding.

De Engelsman won een paar weken geleden het India Open, maar daarna miste hij de cut in zowel Spanje als Marokko.

Wallace kwam met een 70 op een totaal van -9, een slag beter dan de Spanjaard Nacho Elvia, de Australiër Jason Scrivener en de Amerikaanse Koreaan Sihwan Kim.

Titelverdediger Alexander Levy overleefde twee vroege double bogeys. Hij staat na een 73 met -2 gedeeld vijftigste.



Johannes Veerman kon geen vervolg geven aan zijn goede 68 van dag 1. Hij ging uit in 40 slagen (vijf bogeys) en na een 78 kreeg Veerman een totaal van +2 achter zijn naam – drie slagen te veel om de cut te halen.



Ziggo Sport Golf zendt de derde ronde zaterdag van 6.30-11.00 rechtstreeks uit

Stand na 36 holes en zaterdag vanaf 3.00 uur Live Scoring via website Europese Tour

Tour
  • Getty Images