Uit Golfers Magazine: De acht van Daan (I) - Op de tas

Toernooidirecteur Daan Slooter vertelt aan Golfers Magazine wat zijn acht meest memorabele momenten van het KLM Open zijn

caddie

De 99ste editie van het KLM Open is alweer de vijftiende met Daan Slooter als toernooidirecteur. De voormalig topamateur (1967) heeft veel herinneringen om uit te putten...

Het allereerste KLM Open waar ik een rol bij speelde was dat van 1978, op Noordwijk. Volgens mij deed ik iets met de scoreborden of zo.

In 1979 was ik voor het eerst caddie, van Jeff Hall, een nogal heetgebakerde Engelsman, net zo talentvol als temperamentvol.

Op de eerste hole sloeg hij een goede drive en terwijl hij zijn volgende slag aan het bepalen was, legde ik mijn hand al op de ijzer-7 omdat ik dacht dat het de club was die hij nodig had. Hij zag dat en maakte me direct – en onmiskenbaar – duidelijk dat dát de bedoeling niet was. Een snotneus van nauwelijks twaalf jaar ging niet vertellen welke clubs hij moest slaan.

In de jaren die volgden droeg ik vaker zijn tas en in 1981 speelden we de derde dag zelfs in de laatste flight.

In 1982 speelde ik zelf mee, maar nam ik zijn tas, nadat ik de cut gemist had, in het weekend alsnog over. Hoewel ik nog altijd maar een tiener was, hadden we toen een goede samenwerking en mocht ik me uiteindelijk toch bemoeien met zijn clubkeuze.

Morgen deel II van de acht van Daan: Zelf spelen (1983)