Luiten loopt averij op

Door een ronde met te veel fouten leverde Joost Luiten in Dubai ruim twintig plaatsen in. 'Ik zat er gewoon even niet in.'

Luiten loopt averij op

De van een blessure terugkomende Nederlander begon het DP World Tour Championship gisteren met een sterke 69 (-3), maar kon deze goede start geen vervolg geven. Door een 73 (+1) zakte hij naar de 33ste plaats (-2)

'Het was geen goede dag', bevestigde Luiten op zijn website wat al op zijn scorekaart te zien was. 'Ik heb niet voldoende weten te scoren en te veel foutjes gemaakt.'

Voor de turn maakte de Nederlander twee bogeys en een birdie, maar dat maakte hij meer dan goed met birdies op hole tien, twaalf en veertien. Op dat moment stond hij twee onder voor de dag en keurig in de top 20.

Vervolgens liepen de wielen echter van de wagen en verspeelde Luiten vier slagen in drie holes.

Op hole vijftien had hij een wedge uit de rough naar de green, maar die sloeg hij naar eigen zeggen op zo'n slechte plek dat er vier putts later een double bogey op de kaart stond. 'Als je een wedge naar de green hebt, mag dat natuurlijk nooit gebeuren', gaf de 32-jarige Bleiswijker toe.

Ook op hole zestien (ijzer-8 over de green in de bunker) en zeventien (slecht ijzer-5 en fluff in de bunker) leverde hij slagen in. 'Die foutjes op het eind waren onnodig, maar ik zat er gewoon even niet in.'

Met een birdie op de slothole beperkte Luiten de schade nog enigszins, maar hij leverde veel in ten opzichte van het veld en zal er dit weekend alles aan doen om terrein goed te maken.

Halverwege het sluitstuk van het seizoen staat Matt Wallace (-11) aan kop. De Engelsman won dit seizoen al drie keer en heeft grote plannen om er een kwartet van te maken. Hij maakte vandaag zeven birdies en heeft één slag voorsprong op een drietal achtervolgers, onder wie Danny Willett (-10). Patrick Reed volgt op twee slagen (-8).

Scoreboard