Van Dam plaatst zich voor de Solheim Cup

Met een zesde plaats in het Schots Open heeft Anne van Dam zich verzekerd van een plaats in het Europese Solheim Cup-team.
Van Dam plaatst zich voor de Solheim Cup

Het team dat volgende maand tegen Amerika moeten aantreden wordt samengesteld uit de top-3 van de puntenlijst van de Ladies European Tour, de vijf hoogst geplaatste speelsters op de wereldranglijst en vier vrije keuzes van de captain.

Van Dam stond voor het Schots Open derde op de LET-lijst en omdat geen enkele Europese speelster het in de laatste week van de kwalificatie beter deed, ging niemand haar voorbij.

Van Dam wordt na Christel Boeljon (die de Solheim Cup in 2011 won) de tweede Nederlandse deelnemer in de tweejaarlijkse strijd tegen Amerika.

De 23-jarige Arnhemse had op de natte slotdag van het Schots Open, net als eerder in het toernooi, een sterke reeks holes op de back nine waar ze birdies wist te maken. Ook nu wist ze hiermee een aantal verloren slagen rond de turn goed te maken.

Het leverde haar een 70 (-1) op, voor een totaal van -11 en een gedeeld zesde plaats.

Naast een plek in het Europese Solheim Cup-team verdiende Van Dam ook belangrijke punten voor haar ranking op de LPGA, want het Schots Open telt mee voor zowel de Europese als Amerikaanse Tour.

De winst in Schotland ging naar de Zuid-Koreaanse Mi Jung Hur, die met vijf birdies op de tweede negen een gat van vier slagen met de concurrentie wist te slaan. De 66 (-5) bracht haar op een totaal van -20.

Leaderboard

Laatste nieuws