Van Meijel op de loer

Drie van vier landgenoten door in Frankrijk

lars van meijel

In het weekend van het Hopps Open de Provence staan drie Nederlanders op de startlijst. 

Van het kwartet dat deze week neerstreek op Golf International de Pont Royal moest alleen Daan Huizing na drie rondes de koffers pakken. De nummer 16 van de Order of Merit kwam na 36 holes niet verder dan +3 (74/73) en gebruikte daarmee drie slagen teveel om in het weekend verder te werken aan zijn ranking.

Dat mogen Reinier Saxton, Darius van Driel en Lars van Meijel wel. 

Saxton tekende zowel op de eerste als de tweede dag voor een 71 (-2 / T37) en haalde daarmee eenvoudig de cut. Ook Darius van Driel is er nog bij in het weekend. De nummer 9 van de Order of Merit opende met een ronde in drie onder par, kwam op de tweede dag niet verder dan level par, maar gaat desondanks als nummer 25 door naar het weekend en heeft een goede tweede helft van het toernooi nodig om zijn top-10 op de jaarranking vast te houden.

Wie in het weekend eveneens goede zaken kan doen is Lars van Meijel. De Brabander moest weliswaar een triple bogey op de kaart schrijven na zware averij op de par-4 eerste, in de rest van de ronde maakte hij dat ruim goed. Onder andere dankzij twee eagles op de par-5 negende en veertiende, klom hij steeds hoger op het leaderboard om uiteindelijk met -8 maar twee slagen achter de koplopers te staan bij het ingaan van het weekend. 

Leaderboard

Tour
  • Golfsupport