Lars van Meijel wint op Challenge Tour

Brabander doet goede zaken op Order of Merit

lars van meijel

Na een moeizaam 2018 ziet 2019 er met de week beter uit voor de 25-jarige Van Meijel.

De Nederlander begon het jaar op de Alps Tour, maar speelt de tweede helft van het seizoen dankzij de Friends of the Dutch Futures - en vooral ook dankzij goed spel - alleen nog op de Challenge Tour.

Dankzij een goede reeks uitslagen stond de Nederlander al hoog op de Order of Merit, maar dankzij zijn eerste plaats in Mallemort komt promotie naar de Europese Tour nu wel héél dichtbij.

Ook in het Hopps Open de Provence liet Van Meijel zien dat hij niet voor niets aangewezen werd om op invites te proberen te promoveren. Na twee top-10 en drie top-20 plaatsen legde hij in Frankrijk beslag zijn eerste zege.

Met een bogeyvrije slotronde (-5), rondes in 69, 67, 69 en weer 67 slagen voor een totaal van zestien onder, bleef Van Meijel Sebastian Heisele precies één slag voor.

Op de jaarranking stijgt hij daarmee richting top-10.

'Aan het begin van het seizoen zou ik direct getekend hebben voor een kaart op de Challenge Tour en nu sta ik in een uitstekende positie op de Order of Merit', was Van Meijel na afloop opgetogen over de zege en de daarbij horende voordelen. 'Het is nog niet echt tot me doorgedrongen. Het is een bijzonder gevoel om nu gewonnen te hebben. Het is de eerste keer dat ik als leider de laatste ronde in ben gegaan en om het meteen over de finish te hebben kunnen brengen is geweldig.'

Reinier Saxton (T24) en Darius van Driel (T45) eindigden ook onder par in Frankrijk terwijl Daan Huizing vrijdag de cut miste.

Einduitslag

Tour
  • European Tour