Nederlanders moeten inleveren

Op de Challenge Tour in Marokko konden onze landgenoten op de slotdag geen potten breken. En ook op de jaarranking leverden ze (bijna) allemaal iets in.

Nederlanders leveren in

Na zijn 63 van gisteren had Wil Besseling aan het begin van de slotdag goede papieren om zich in de strijd om de titel te mengen, maar de man uit Hoorn kon het spektakel van gisteren niet reproduceren.

Slechts twee keer wist hij een slag op de baan te winnen, terwijl het vijf keer andersom was, wat resulteerde in een 75 (+3). Hiermee duikelde hij van de vierde naar de 16de plaats (-5).

Op de Order of Merit – of de Road to Mallorca zoals het op de Challenge Tour heet – won hij als enige Nederlander wel een plekje, maar met een 38ste plaats moet het slot van het seizoen wel heel goed zijn.

Met in totaal bijna 1,5 miljoen euro in de prijzenpot kan het de laatste vier wedstrijden met een goed resultaat overigens wel heel hard gaan. (Zie het schema hieronder.)

Er zijn dus nog volop kansen, ook voor Daan Huizing die deze week met 46ste plaats (+2) drie plaatsen op de jaarranking inleverde en nu 21ste staat.

De beste vijftien van de Challenge Tour promoveren naar de Europese Tour, dus de opdracht is duidelijk.

In die goed gevulde prijzenpot van de komende maand schuilt ook meteen het gevaar voor Darius van Driel en Lars van Meijel, die met respectievelijk een 14de en 15de plaats op de Order of Merit op het randje van promotie staan, maar zo voorbij gestreefd kunnen worden als goede resultaten uitblijven.

Beiden leverden deze week in Marokko al een plaats in; Van Driel na een gemiste cut (zijn tweede in drie starts) en Van Meijel na een 36ste plaats (-1).

De kans dat Joost Luiten volgend jaar op het hoogste niveau gezelschap krijgt van een of twee landgenoten is nog steeds beter dan hij in jaren is geweest, maar de komende maand moet er wel goed gescoord worden. 

Maar dat weten de spelers zelf natuurlijk als geen ander.

De winst in het Lalla Aïcha Challenge Tour ging trouwens naar de Welshman Oliver Farr, die met een afsluitende 63 het hele veld het nakijken gaf.

Leaderboard

Order of Merit

Tour
  • Golfsupport