Brown grijpt laatste strohalm

In het laatste reguliere toernooi van het seizoen stelde Steven Brown zijn kaart voor de Europese Tour overtuigend veilig. Hij won het Portugal Masters.

Brown grijpt laatste strohalm

De Engelsman stond begin deze week 150ste in de Race to Dubai en was zich al mentaal aan het voorbereiden op de Qualifying School. Maar in een soort alles-of-niets-poging gooide hij er op de valreep van het seizoen nog vier ijzersterke ronden uit: 69-67-65-66.

Met een totaal van -17 hield hij het Zuid-Afrikaanse duo Brandon Stone en Justin Walters een slag achter zich en mocht hij zich voor het eerst winnaar op de Europese Tour noemen.

Met een birdie op hole-11 had Brown zijn tourkaart virtueel in handen en op de par-5 twaalfde deed hij nog een reuzenstap in de goede richting door een houten-3 op anderhalve meter te slaan en de putt voor eagle te maken. Met zes parren op rij speelde hij zich vervolgens gedecideerd naar de overwinning.

Vorige week werd hij 11de in het Open de France – zijn beste notering van het seizoen – en hij trok het momentum overtuigend mee naar het Portugal Masters.

'Het is ongelofelijk hoe goed ik de afgelopen maand speel, en hoe slecht het eerste deel van het seizoen was', verzuchtte hij nadat de laatste putt was gevallen. 'Ik had dit nooit verwacht en was al aan het aftellen naar Q-School.'

Daar hoeft hij zich nu even niet meer druk over te maken.

Leaderboard