Besseling op zoek naar nieuwe herinneringen

Seizoen 2020 van start met vier landgenoten

wil besseling

Het gebeurt, naast natuurlijk het KLM Open, niet vaak dat er zoveel Nederlanders op de startlijst van een wedstrijd van de Europese Tour staan. Lars van Meijel, Darius van Driel, Johannes Veerman en Wil Besseling reisden allemaal af naar Zuid-Afrika voor de start van het seizoen. De eerste drie met een 'vol' speelrecht voor het circuit, maar ook Besseling weet dat het niet bij één weekje op de Tour blijft.

'Op basis van mijn ranking verwacht ik dit jaar vijftien tot achttien toernooien te kunnen spelen', rekent de lange Noord-Hollander voor vanaf Leopard Creek. 'Het is jammer dat ik op Qualifying School niet bij de beste 25 ben geeindigd, maar ik zit met de categorie die ik nu heb, maar net achter die groep spelers en ik kan voldoende spelen en ben ook absoluut van plan dat zoveel mogelijk te doen.'

Hoewel Besseling opgewekt klinkt, wil hij best toegeven dat het even schakelen is, van het einde van het seizoen en qualifying school – en het in beide gevallen net mislopen van promotie – direct door naar een nieuw seizoen.

'Natuurlijk had ik liever wel mijn kaart gehaald op Lumine, maar ik was niet goed genoeg. Ik ging er vol vertrouwen heen met het doel bovenin mee te draaien maar dat is dus niet gelukt. Met een score van negen onder par heb ik uiteindelijk drie slagen teveel gebruikt om het te halen. Dat is balen, maar dat soort weken komen nu eenmaal voor.'

'Ondanks het mislopen van een volle kaart kijk ik met een goed gevoel terug op het afgelopen jaar. Ik heb goede stappen gezet en een heel steady seizoen gespeeld en geloof dat er nog voldoende rek in zit om ook dit jaar stappen te blijven zetten. Wat ik zeg, ik ga zoveel mogelijk wedstrijden op de Tour spelen en hoop dan aan het eind van het seizoen een betere kaart te hebben dan die van dit jaar en anders via Q School', keek Besseling alweer heel ver vooruit.

Maar eerst deze week, Leopard Creek, de aftrap van het seizoen.

'Het gaat zeker snel, van het eind van het ene naar het begin van het andere, maar erg moeilijk omschakelen is dat hier niet. Leopard Creek is een fantastische plek om te zijn en is ook nog eens de baan waar ik tien jaar geleden mijn debuut op de Tour maakte. Ik heb goede herinneringen aan Zuid-Afrika en kijk er naar uit om hier deze week nieuwe herinneringen te gaan maken.'

Wil Besseling start donderdag om 08.10 vanaf hole 1 samen met Tyronne Ferreira en Heinrich Bruiners. Op dezelfde tijd, maar dan vanaf hole 10, gaat ook Johannes Veerman de baan in. Lars van Meijel is om 11.30 aan de beurt (hole 10) met Clinton Grobler en Caylum Boon. Darius van Driel slaat om 12.40 af met Keith Horne en Adilson Da Silva en sluit daarmee de Nederlandse inbreng op de eerste dag van het seizoen 2020 af.

Complete startlijst

Ziggo Sport Golf zendt alle dagen live uit, in totaal niet minder dan twintig uur. Donderdag en vrijdag van 11.30-16.30 uur. Zaterdag en zondag van 10.30-15.30 uur.

Tour
  • Golfsupport