Wereldranglijst: Top-10 ongewijzigd, Besseling en Veerman stijgen fors

Anne van Dam terug in top-100
wil besseling

Geen toernooi in Amerika, een klein toernooi in Europa...dat zie je terug in de top van de wereldranglijst. Van de eerste 35 spelers wisselen er maar vier van positie, de rest staat waar ze vorige week ook stonden. Dat geldt ook voor de gehele top-10 waar de enige veranderingen deze week de cijfers achter de komma waren.

Nederlanders

Joost Luiten speelde niet, en doet dat tot half januari niet, maar behield zijn 82ste plaats op de ranking en bleef daarmee ruim de beste Nederlander. Het gat met de tweede landgenoot werd door het missen van de cut door Darius van Driel zelfs wat groter, al rukken daar weer achter mannen als Wil Besseling en Johannes Veerman verder op. Beiden haalden een top-10 in Zuid-Afrika en zien dat beloond met tientallen plaatsen winst.

 

Dames

Om te zeggen dat Anne van Dam een 'reuzensprong' maakte gaat wat te ver, maar feit is wel dat de Nederlandse nummer 1 dankzij haar zege terug is bij de beste honderd speelsters van de wereld. Zestien plaatsen winst bezorgen haar deze week de 95ste plaats op de wereldranglijst.

 

Nederlanders

Laatste nieuws