Sterk slotakkoord Van Dam in Australië

Met een ronde onder par een eagle op de slothole maakte Anne van Dam op de slotdag van het Handa Women's Australian Open een sprong naar de 41ste plaats.

Sterk slotakkoord Van Dam

Met tien birdies en twee eagles won de Nederlandse voldoende slagen in vier rondes op de Royal Adelaide Golf Club, maar ze maakte vooral de eerste drie dagen te veel bogeys om bovenin mee te draaien: 11 stuks.

Daar kwam er op de slotdag slechts één bij, en omdat ze hier twee birdies een eagle op de afsluitende par-5 tegenover stelde, sloot ze af met een prima 70 (-3). Hiermee won ze op de valreep nog een twintigtal plaatsen en besloot ze het toernooi op de gedeeld 41ste plaats (-2).

De winst ging naar Inbee Park (-14), die in de eerste drie ronden genoeg afstand op de rest van het veld had genomen om met een 74 (+1) naar de overwinning te cruisen.

Het was al weer de twintigste titel op de LPGA Tour van de 31-jarige Zuid-Koreaanse, die zich met zeven Majors tot de groten uit de golfsport mag rekenen.

'Ik ben lang niet in deze regio geweest en speel deze baan voor het eerst, maar ik was meteen verliefd', aldus Park. Die liefde was kennelijk wederzijds.