Zeldzaam vogelpaar

Een mooi verhaal voor bij het kerstdiner. Zeker als je zwager zit op te scheppen over die eagle die hij vier jaar geleden maakte.

Zeldzaam vogelpaar

De kans op het maken van een albatros (drie slagen onder par op een hole) hangt af van je niveau, maar het blijft een uiterst zeldzame vogel. Op de PGA Tour werden er het afgelopen seizoen slechts vier gemaakt. Dat twee spelers in dezelfde flight dit kunstje op dezelfde hole weten te flikken, is dus astronomisch klein.

Toch is dat precies wat er gebeurde op de 452 meter lange par-5 achtste hole van Blackstone National Golf Club in Massachusetts. Universiteitsspeler Owen Egan sloeg na een megadrive de bal vanaf 165 meter met zijn ijzer-8 in de hole, en nadat het feestje was gevierd, deed Christian Emmerich vanaf 110 meter hetzelfde met zijn gap wedge.

'We zagen ook deze bal in de hole verdwijnen', aldus Emmerich. 'Ik gooide mijn tas in de lucht en we werden allemaal gek: we renden in het rond terwijl we elkaar high fives gaven.' De teamgenoten maakten hun albatrossen tijdens een oefenronde.

Wat er de dag erna op de scorekaart moest worden genoteerd, vertelt het verhaal niet.