360 holes op één dag

Heerlijk een rondje 18 holes, met na de lunch nog 9. Twee keer achttien holes op één dag kan ook nog net. Maar alles daarboven wordt hard werken. Wat is jouw record?

360 holes op één dag

Vorig jaar speelde Eric Dougal 126 holes op één dag om geld op te halen voor een studiefonds voor minderbedeelde kinderen. Afgelopen zomer had hij dat aantal al om tien uur 's ochtends gehaald. En hij ging gewoon door. 'Het record stond op 300 holes en ik wilde gaan voor 324... 18 keer 18 holes', aldus de 40-jarige speler met handicap 7,6.

Hij had de Kalamazoo Country Club in Michigan gevraagd om glow sticks langs de fairways te leggen, en sloeg zijn eerste drive om kwart voor vier in de ochtend. Met hulp van een buggy en een team van veertien vrijwilligers en caddies duurde zijn eerste ronde nog geen drie kwartier, en had hij 85 slagen nodig om de 5651 meter te overbruggen.

'Mijn beste ronde was een twee boven par 73 en de slechtste een 89', aldus Dougal. 'Ik verloor twee glow-in-the-dark-golfballen, omdat ze uitgingen toen ik ze sloeg. Maar volgens mij ben ik verder niets kwijtgeraakt.’ Aan het eind van de dag had de Amerikaan zijn doel verhoogd naar 360 holes, met een gemiddelde van net iets meer dan 48 minuten per ronde.

Zijn laatste putt maakte hij om vijf over acht 's avonds, ruim voor op schema. 'Na acht ronden liep ik tegen een muur aan. Ik wist echt niet of ik het ging redden. Het voelde als een marathon en ik heb waarschijnlijk meer holes in één dag gespeeld dan anderen in een jaar.

De volgende dag deed alles pijn: mijn hoofd, mijn lichaam, alsof ik een megakater had. Volgend jaar? Natuurlijk ga ik volgend jaar proberen mijn record te verbeteren.'