Golf-Elfstedentocht giet oan in 2021

In aanwezigheid van Foppe de Haan en Wiebe Wieling werd een nieuwe Elfstedentocht aangekondigd: De Golf-Elfstedentocht van 2021. Bij deze Elfstedentocht worden elf Friese golfbanen gespeeld, waarbij elke baan staat voor een Elfstedenstad.
elfsteden

Van 4 t/m 6 juni 2021 staat golfpro Auke Hempenius deze uitdaging te wachten. In drie dagen alle 155 holes spelen. Alle opbrengsten gaan naar het goede doel: Het Foppe Fonds. Wie speelt met Auke mee?

Als twee passies samensmelten, het golfspel en Fryslân, ontstaat een geweldig idee dat nu met de Golfelfstedentocht 2021 werkelijkheid wordt. Op het goede moment, nu de vereniging De Friesche Elfsteden heeft moeten besluiten dat deze winter door corona sowieso geen tocht kan worden georganiseerd. Het golfevent van het Foppe Fonds, het ‘Foppe Open’, ging dit jaar vanwege corona ook niet door. De Golf-Elfstedentocht heeft om deze reden het Foppe Fonds gekozen als zijn goede doel. Alle opbrengsten van deze eerste editie gaan naar dit fonds.

Voor het weekend van de Golf-Elfstedentocht worden er op alle deelnemende banen kampioenschappen gespeeld. De lokale winnaars mogen het tijdens de Golf-Elfstedentocht om de beurt op hun eigen baan opnemen tegen Auke Hempenius die onder toeziend oog van Foppe de Haan en Wiebe Wieling, voorzitter van de Friesche Elfsteden (foto), de kick-off voor het event deed.

Op Golfbaan De Groene Ster wordt op de afsluitende zondag een grote sponsorwedstrijd georganiseerd voor de laatste 9 holes van het weekend. Deze finale wordt afgesloten met een feestelijk kampioensdiner en een veiling van 11 sportieve én Friese topstukken.

Kijk voor meer informatie en alle deelnemende banen op www.golfelfstedentocht.frl of volg de Golfelfstedentocht via Facebook @Golfelfstedentocht.

Laatste nieuws