McIlroy slaat toe

Rory McIlroy wint op East Lake én wint Fed Ex Cup

Natuurlijk viel het nieuws over de zege van de Noord-Ier in Atlanta weg tegenover het nieuws over het overlijden van Arnold Palmer. Ook de winnaar zelf stond vooral ook stil bij het heengaan van The King. En dat terwijl Rory McIlroy het volste recht had om zichzelf hard op de borst te kloppen na zijn even mooie als lucratieve zege.

2016 was lang niet echt het jaar van de nummer 3 van de wereld. Een prima seizoen, maar weinig écht aansprekende resultaten. Maar toen moesten de Play Off's beginnen en piekte de voormalig nummer 1 als vanouds.

'Ik ben precies op tijd in vorm', grijnsde hij dan ook van oor tot oor terwijl hij naar het voor hem uitgestalde zilverwerk keek.

McIroy kwam naar Atlanta als een van de kanshebbers, maar ook niet veel meer dan dat. Hij had weliswaar al een wedstrijd van de Play Off gewonnen, maar Dustin Johnson was nadrukkelijk de te kloppen man. Al sloop McIlroy langzaam naderbij. Na de eerste ronde stond hij zevende, na de tweede was hij vijfde, na de derde stond hij derde.

Met nog een paar holes te spelen leek zijn jacht echter net te kort te schieten. Halverwege de zestiende hole stond hij ruim achter op de kop van het veld. Maar dat was vlak voor hij een klein ijzer vanaf 120 meter pardoes in de hole sloeg om zich alsnog in de strijd om de titel te mengen. Na een birdie op de slothole speelde hij zich in play-off samen met Kevin Chappell en Ryan Moore, nadat Dustin Johnson op de slotdag door het ijs was gezakt (73).

Pas op de vierde extra hole viel de beslissing. Chappell haakte met een par op de eerste extra gang langs achttien al af, waarna Moore op de zestiende het antwoord schuldig moest blijven op de lange birdieputt van McIlroy.

Einduitslag