Kiet van der Weele wint Tulip Golf Challenge

Kiet van der Weele wint Tulip Golf Challenge

Met een slotronde van 73 slagen (+1) blijft Kiet van der Weele de Nederlanders Job Schoenmaker en Henry Lai twee slagen voor en daarmee wint hij de eerste editie van de Tulip Golf Challenge. Filip Raza uit Tsjechië, leider na dag één en twee zakt met een ronde van 78 slagen (+6) weg in het klassement.

Zoals verwacht werd er een mooie strijd geleverd tussen de spelers in de top 5 van het klassement bij de jongens. Uiteindelijk is Kiet van der Weele de sterkste en winnaar van een mooi prijzenpakket en punten voor de WAGR en NGF ranking.

Ook de uit Groningen afkomstige Job Schoenmaker bleek wederom succesvol. Met de beste dagscore (71 slagen -1) eindigt hij op de gedeelde tweede plaats.

Meisjes

Winnaar in het algemeen klassement bij de meisjes is de Duitse Johanna Wollenhaupt. Met een totaal van 225 slagen blijft ze de nummers twee Judith van der Voort en Leonie Richter maar liefst vier slagen voor. Laatstgenoemde had met een ronde van 73 slagen (+1) wel de beste dagscore bij de dames.

De organisatie spreekt van een erg geslaagde eerste editie van de Tulip Golf Challenge. “Ondanks de uitstel door plotselinge mist op zaterdagochtend kijken wij terug op een erg geslaagde eerste editie” aldus Henk van Dijken van Pro Golf Events. “Het hele team inclusief vrijwilligers, greenkeepers en referees is overladen met complimenten en ook Global Junior Golf is erg tevreden met het toernooi.” Dat er uiteindelijk een Nederlander wint is volgens van Dijken de kers op de slagroom.

De datum voor de tweede editie van de Tulip Golf Challenge wordt op korte termijn bekend gemaakt en zal vermoedelijk in dezelfde periode georganiseerd worden.

Algemeen klassement - Klik hier

Jongens - Top 15

Meisjes - Top 15

(Persbericht)