Luiten slordig in Sun City

Joost Luiten opende de Nedbank Golf Challenge met een matige 74. Henrik Stenson lig daarentegen op koers.

Joost Luiten opende de Nedbank Golf Challenge met een matige 74. Henrik Stenson lig daarentegen op koers om Europa's nummer een te worden.

'De conclusie is dat ik vandaag gewoon niet wist te scoren ondanks dat ik voor mijn gevoel niet heel slecht speelde. Maak simpelweg teveel slechte bogeys en te weinig birdies vandaag', meldde Joost Luiten op zijn website.

Hij maakte op de par-72 baan van de Gary Player Country Club bij de Zuid-Afrikaanse pretstad Sun City twee birdies, maar ook vier bogeys. Daarnaast miste hij een paar goede kansen op meer birdies.

'Op 15 blijft mijn birdieputt op de lip liggen. Op 17 en 18 mis ik nog twee hele goede kansen voor birdie, beide binnen vier meter', aldus Luiten, die met zijn score op de gedeelde 32ste plaats staat.

Joost Luiten slaat vrijdag om 8.05 uur onze tijd af.

Henrik Stenson kan deze week met een goed resultaat de eerste plaats op de Europese jaarranglijst al veiligstellen, dus nog voor het Tour Championship dat over zeven dagen begint.

Stenson was level na veertien, maar hij maakte van de vijftiende drie birdies op rij voor een 69 en een gedeelde vierde plaats, niet meer dan een slag achter de leiders Felipe Aguilar uit Chili, de Zuid-Koreaan Jeunghun Wang en voormalig KLM Open-winnaar Ross Fisher.

'Op de eerste negen was het niet goed', zei Stenson na afloop. 'Daarna ging het een stuk beter. Sloeg de bal goed en rondde het geheel af met drie birdies op rij.'

Stensons enige concurrent is de Engelsman Danny Willett. Die is al weken niet in vorm en hij kwam dan ook niet verder dan een 75. Daarmee is de Masters-kampioen slechts gedeeld 47ste in een veld van 72 spelers.

Ziggo Sport Golf zendt de tweede ronde van 10.00-16.00 uur rechtstreeks uit. 

Foto boven Getty Images