Van Dam haalt de cut

Het is zo lastig in het Hero Women's India Open dat de cut op +10 kwam te liggen. Anne van Dam is er – ondanks een 9 op een par-4 – op de slotdag bij.

Het is zo lastig in het Hero Women's Indian Open dat de cut op +10 kwam te liggen. Anne van Dam is er – ondanks een 9 op een par-4 – op de slotdag bij.

De Nederlandse voegde aan haar 77 van gisteren een 76 toe, waardoor ze na 36 holes een slag speling had (+9) en dus nog achttien holes mag spelen. Toch zal ze niet tevreden zijn. Het had namelijk veel beter kunnen zijn.

'Long hitting Anne', zoals de commentatoren haar al noemen, maakte birdies op drie van de vier par-5's en wist ook op de par-4 tweede nog een slag te winnen. Dat je op de lastige baan bij New Dehli ook slagen moet inleveren, is ingecalculeerd, en ze zal dan ook niet wakker liggen van de bogey op vijf en de double bogey op negen. Maar die 9 op de par-4 veertiende hole zal beslist pijn doen.

Dat Van Dam na deze mokerslag nog twee birdies op vijftien en achttien weet te maken om haar verblijf in India te verlengen, getuigt van karakter.

Leaderboard