TaylorMade TP putters

In het voorjaar van 2017 komt TaylorMade met de TP Collection putters, die gemaakt zijn van nieuwe materialen en met behulp van een nieuw freesproces.

In het voorjaar van 2017 komt TaylorMade met de TP Collection putters, die gemaakt zijn van nieuwe materialen en met behulp van een nieuw freesproces.

De zes modellen zijn gemaakt van 303 roestvrijstaal, voor een solide gevoel, en worden machinaal gefreesd om de contouren zo precies mogelijk te krijgen. Ze zijn uitgerust met een nieuwe Pure Roll insert, waarbij een zachtere polymeer is gebruikt en de groeven in een hoek van 45º staan. Dit moet glijden en stuiteren van de bal tegengaan en hem nog sneller aan het rollen brengen.

De TP Collection heeft twee blade putters met de klassieke Anser-hiel/teen-gewichtsverdeling en plumber's neck hosel. De Juno zat tijdens de Ryder Cup bij Sergio Garcia in de tas en heeft langere contouren een enkele oplijnstreep op de toplijn. De Solo heeft afgeronde hoeken en een zichtlijn in de cavity. Voor extra stabiliteit zijn er bij beide blades in de zool twee gewichten van tien gram verwerkt,.

De Mullen en Berwick hebben een klassiek mallet-design. De eerste is iets compacter en heeft twee oplijnstrepen op de flange en een kortere S-hosel die zorgt dat de teen 38º naar beneden hangt. De Berwick is ronder, heeft een dikkere toplijn en één zichtlijn. Een enkele buiging in de shaft en 3/4 shaft offset zorgen voor een face-balanced gewichtsverdeling, die het best past bij een rechte stroke. Beide mallets hebben twee gewichten van vijf gram in de zool.

Een maand na dit viertal, in april 2017, komen hier nog de Ardmore en Chaska moderne midsize mallets bij. Ze hebben een diepe cavity, zijn face-balanced en wegen 355 gram, wat resulteert in een hoog traagheidsmoment (MOI) en dus maximale stabiliteit. De Chaska is geïnspireerd op de Corza Ghost, met de opvallende ronde uitsparing op de achterkant en drie oplijnstrepen.

De Juno, Soto, Mullen en Berwick liggen in maart 2017 in de winkel, terwijl je voor de Ardmore en Chaska een maand langer moet wachten. De hele serie is verkrijgbaar met een 34 en 35 inch shaft.

Prijs: N.B.

www.taylormadegolf.com