Thomas op herhaling

Voor de tweede opeenvolgende week luistert de winnaar op de PGA Tour naar de naam Justin Thomas.

Na de 59 op de eerste dag, na de record lage score halverwege de wedstrijd, was het geen verrassing meer dat de winnaar van het Sony Hawaii Open dezelfde zou zijn als die van vorige week. Met een totaal van 253 slagen nam hij in een moeite door ook de laagste score na 72 holes over van Tommy Armour III. Op de nieuwe nummer acht van de wereld staat deze weken geen maat.

Met een totaal van 27 onder par had de Amerikaan maar liefst zeven slagen voorsprong op nummer 2 Justin Rose, en zelfde acht op nummer drie - en goede vriend - Jordan Spieth. De spectaculaire 59 van de eerste dag bleek geen oprisping maar werden gevolgd door uitstekende omlopen in 64, 65 en 65 slagen.

Was de overwinning vorige week mooi, maar slechts temidden van een beperkt veld, deze week liet de 23-jarige Amerikaan een regulier en compleet veld zijn hielen zien. 'Ik had steeds het gevoel voor de tweede plaats te spelen', zei Spieth na afloop van de wedstrijd. 'Het is mooi om te zien hoe hij op dit moment speelt. Hij heeft volledige controle over zijn spel.'

De 59 en de 253 slagen waren niet de enige scores die de geschiedenisboeken ingingen. Sinds Tiger Woods in 2009 won geen enkele speler twee opeenvolgende toernooien met meer dan drie slagen voorsprong, Thomas is de eerste speler sinds Ernie Els in 2003 die beide toernooien in Hawaii wint, en naast eerdergenoemde Woods en Johhny Miller won geen enkele speler drie van zijn eerste vijf toernooien van het seizoen.

Thomas zelf kon het na afloop van de ronde nauwelijks bevatten. 'Het was een mooie week', stamelde hij op weg naar de recording-area. Twéé mooie weken werd hem direct toegevoegd.

Einduitslag

(Foto: Getty Images)