Saxton doet ritme op

Met een goede slotronde speelde Reinier Saxton zich in het Joburg Open naar de gedeelde 38ste plaats.

Met een goede slotronde speelde Reinier Saxton zich in het Joburg Open naar de gedeelde 38ste plaats.

De Amsterdamse Santpoorter had voor de achttien holes van de zwaar en lang spelende East Course van Royal Johannesburg & Kensington 68 slagen nodig. Hij maakte vijf birdies om op een totaal van acht onder te komen in deze vanwege slecht weer ingekorte wedstrijd van de Europese Tour.

Er viel vanaf maandag 250 millimeter regen in Johannesburg en het was dankzij de onvoorstelbare inzet van de greenkeepers te danken dat er in ieder geval nog 54 holes konden worden gespeeld.

Reinier Saxton verdiende aan het uitstapje naar Zuid-Afrika 7.105 euro, maar dat bedrag telt niet mee voor de ranglijst van de Challenge Tour. Ook vielen hem geen punten voor de wereldranglijst ten deel, want die gingen alleen naar de beste 21 spelers van het eindklassement.

Saxton deed in Johannesburg wel wat ritme op. Het is voor hem te hopen dat hij dat daar over een maand wat aan heeft: het seizoen 2017 van de Challenge Tour begint op 23 maart met het Kenya Open. Dan is het weer een maand wachten op het volgende toernooi (Turkije) van de Europese eerste divisie.

Darren Fichardt was op de East Course van Royal Johannesburg & Kensington de beste. Hij birdiede de laatste hole voor een 68 en een totaal van vijftien onder par. Fichardt (41) had een voorsprong van een slag op de Europese middenmoters Stuart Manley (Wales) en Paul Waring (Engeland). Het was de vijfde zege van de Zuid-Afrikaan op het hoogste niveau.

Volledige eindstand via website Europese Tour