Burmester slaat eindelijk toe

Al een paar jaar probeerde Dean Burmester zich voor de Europese Tour te plaatsen. Eindelijk is het hem gelukt.

Al een paar jaar probeerde Dean Burmester zich voor de Europese Tour te plaatsen. Eindelijk is het hem gelukt.

De 27-jarige speler uit Bloemfontein won met een score van achttien onder par de vijfde editie van het Tshwane Open en hij heeft nu een startbewijs voor de Europese Tour dat tot en met eind 2018 geldig is.

Het was tevens de zevende zege van Burmester op de Zuid-Afrikaanse Tour. In de laatste wedstrijd van het seizoen 2016/'17 speelde hij zich naar de tweede plaats van de Order of Merit, achter Brandon Stone, die deze week in Mexico een bijrolletje speelt.

Burmester - die dit jaar vierde werd in het Zuid-Afrikaans Open en zeven in Abu Dhabi - begon de laatste ronde op de par-71 baan van de Pretoria Country Club op een slag van de Zweed Alexander Björk en de Schot Scott Jamieson.

Jamieson, die ooit in Zuid-Afrika het Nelson Mandela Championship won, zakte met een 78 naar de 22ste plaats. Björk liet een 71 noteren. Hij eindigde als vijfde.

Burmester was al zes onder voor de dag bij de turn en op de tweede negen van de fraaie parkbaan kon hij een beetje freewheelen. Met een 66 kreeg hij zoals gezegd een totaal van -18 achter zijn naam, drie strokes beter dan de Fin Mikko Korhonen (67 in laatste ronde) en de Spanjaard Jorge Campillo (68).

Volledige eindstand via website Europese Tour