Pieters schiet tekort

Hij werd de laatste tijd de hemel ingeschreven, maar de Belg faalde flink op Bay Hill.

Hij werd de laatste tijd de hemel ingeschreven, maar de Belg faalde flink op Bay Hill.

De cut viel in de Arnold Palmer Invitational op een score van 147 (+3), maar Thomas Pieters kwam op de par-72 baan bij Orlando tot een totaal van 153. Hij opende met een 76 en voegde daar vrijdag een 77 aan toe.

In de tweede ronde van dit sterk bezette toernooi, dat terecht in het teken staat van de nagedachtenis aan Arnold Palmer, maakte Pieters een eagle en een birdie, maar ook vier bogeys en op de par-4 eerste – zijn tiende van de dag – een viervoudige bogey.

Thomas Pieters miste beide dagen acht greens en hij had grote moeite om up-and-downs te maken, getuige het feit dat de Antwerpenaar respectievelijk 31 en 32 putts nodig had.

Een andere Europese topspeler is er in het weekeinde ook niet bij: Henrik Stenson. Hij kreeg een totaal van 149 (74-75) achter zijn naam.

Rory McIlroy staat met een score van 145 (+1) elf slagen achter de leiding en titelverdediger Jason Day zeven.

Koploper is Charley Hofmann. Hij speelde zich met ronden in 68 en 66 slagen naar een totaal van 134, tien onder par. Hij heeft een stroke voorsprong op de Argentijn Emiliano Grill en twee strokes op Matthew Fitzpatrick uit Engeland.

Ziggo Sport Golf zendt de derde ronde van 17.30 tot 23.00 uur rechtstreeks uit

Stand na 36 holes en vanaf 15.30 uur Live Scoring via website US Tour

Foto boven: Getty Images