Tien birdies, een derde titel en The Masters voor Henley

Met een afsluitende 65 (-7) maakte Russell Henley een achterstand van vier slagen goed en schreef hij het Shell Houston Open op zijn naam.

Met een afsluitende 65 (-7) maakte Russell Henley een achterstand van vier slagen goed en schreef hij het Shell Houston Open op zijn naam. Hij kreeg tevens de laatste uitnodiging voor The Masters.

'Heb ik tien birdies gemaakt?', reageerde Henley achteraf verbaasd. 'Oh, wow. Wow. Ja, dan is dit inderdaad mijn beste rondje ooit.' De 65 bracht de 27-jarige golfer uit Georgia op -20, waarmee hij de rest van het veld op minimaal drie slagen zette en zijn derde titel op de PGA Tour won.

In 2014 schreef Henley de Honda Classic op zijn naam door Rory McIlory in een play-off op zijn te schuiven, maar deze overwinning was mooier. Hij verdiende er namelijk een startbewijs voor The Masters mee. 'Ik had niet verwacht om weer naar Augusta te mogen. Geweldig.' Het is de derde keer in de laatste vier jaar dat de winnaar van het Shell Houston Open zich op deze manier plaatst voor de eerste Major van het jaar.

Topfavoriet Ricky Fowler kwam er op de slotdag niet aan te pas. Hij maakte een 70 en werd uiteindelijk gedeeld derde op -16. Na een wilde drive maakt hij op de tweede hole een double bogey en op de par-5 vierde hole verloor hij nog een slag na een driver van het gras.

'Door een probleem met oplijnen had ik een paar slechts swings', aldus Fowler. 'Ik ben blij dat ik het tij kon keren (hij maakte vanaf hole-6 vijf birdies, red.) en terug kon vechten, maar ik had liever een fatsoenlijke start gehad.'

Jon Rahm was op de tiende plaats (-9) de beste Europeaan. Het was de vierde opeenvolgende top-10 notering van de 22-jarige Spanjaard, wat de verwachtingen hoog maakt voor zijn debuut op Augusta National deze week.

Leaderboard

(Foto ANP)