Veteraan Dufner verslaat de jonkies

Jason Dufner wint de Memorial Tournament 2017.

Na twee regenpauzes maakte Jason Dufner een putt van tien meter op de laatste hole om de Memorial Tournament te winnen. De 68 (-4) bracht hij zijn totaal op -13, waarmee hij Rickie Fowler (70) en Anirban Lahiri (65) drie slagen voor bleef. Het was de vijfde overwinning op de PGA voor de 40-jarige uit Cleveland.

In de derde ronde moest Dufner voor een 77 tekenen en leken zijn kansen verkeken, maar met messcherpe ijzers – zijn handelsmerk, hij won hiermee maar liefst 10,68 slagen op de rest van het veld – knokte hij zich een dag op het gevaarlijke Muirfield Village weer terug in het toernooi.

'Ik wilde zaterdag de baan niet boos verlaten, dus ben ik met Rickie Fowler, Justin Thomas en Jordan Spieth blijven eten', aldus Dufner. De veteraan trekt veel op met de jonkies en overwinterde zelfs bij Fowler in Florida. 'Dat was goed voor me. Ze werken hard, zijn hongerig en willen winnen. Ik was golf soms een beetje zat, en kreeg er door hun passie zelf ook weer zin in.'

Dat bleek. Met ronden 65, 65, 77 en 68 schreef de winnaar van het PGA Championship van 2013 het toernooi van Jack Nicklaus op zijn naam. 'Ik win de onderlinge potjes met Rickie op dinsdag ook altijd'. Waar een beetje zelfvertrouwen al niet goed voor is. 

Leaderboard