Top-10 voor Huizing

Met een gedeeld 7de plaats was Daan Huizing de beste Nederlander in het Italian Challenge Open.

Met een gedeeld 7de plaats was Daan Huizing de beste Nederlander in het Italian Challenge Open. Reinier Saxton werd 15de, terwijl Darius van Driel genoegen moest nemen met een 55ste plaats.

Reinier Saxton begon met de beste papieren aan het weekend – hij stond zelfs gedeeld eerste op -9 – maar een 72 (+1) op zaterdag gooide roet in het eten. Het spel was naar eigen zeggen toen niet veel minder dan de eerste twee dagen (64-65), maar de putter weigerde dienst.

Met een 68 dook Saxton op de slotdag wel weer onder par, en steeg hij weer naar de gedeeld 15de plaats (-15), maar intussen was Daan Huizing 'm voorbij gegaan.

Huizing speelde een constant toernooi met drie keer een 67 (-4) en op vrijdag zelfs een 66 (-5), wat hem een totaal van 267 slagen opleverde. Dit was goed voor een gedeeld 7de plaats (-17). Het was de eerste top-10 notering voor de 26-jarige golfer uit Zwolle sinds het Hainan Open van oktober vorig jaar.

Darius van Driel zakte op de slotdag weg met een 72 (+1). Hij werd gedeeld 55ste (-6). Jurrian van der Vaart, Wil Besseling en Maarten Lafeber misten de cut.

De winst ging in Italië naar de Zweed Joel Sjöholm, die in zijn negende jaar als professional eindelijk een bokaal omhoog mocht houden. Met een afsluitende 65 en een totaal van -24 had de 32-jarige Zweed uiteindelijk vier slagen voorsprong op Neil Bradley en Chase Koepka (inderdaad, de broer van...)

Leaderboard