Suri zegeviert

Eerste overwinning Julian Suri.

Bijna tachtigduizend toeschouwers passeerden de kassa's op Himmerland de afgelopen dagen. De golfgekke Denen zagen - behalve natuurlijk het theater op de par-3 zestiende - een Amerikaan voor het eerst winnen op het hoogste niveau. Julian Suri liet David Horsey ruim achter zich in het Made in Denmark.

Het gat van vier slagen waarmee de 26-jarige New Yorker het toernooi in Denemarken afsloot, was weliswaar wat vertekend - Horsey maakte op de laatste hole een triple bogey - maar daarmee was de afgetekende overwinning niet minder verdiend.

Suri ging de laatste dag rond in slechts 64 slagen en maakte geen enkele bogey op de slotdag voor een comfortabele -19 in het clubhuis, waar Horsey niet verder kwam dan -15.

De zege voor de Amerikaan was zijn eerste op het hoogste niveau, maar niet zijn eerste in Europa: eerder dit seizoen won hij op de Challenge Tour in Tsjechie, en ook in het dual ranking toernooi in Portugal dit voorjaar, rook hij met een tweede plaats aan de overwinning. 

'Ik heb al langere tijd het idee dat mijn spel op dit niveau thuishoort, maar als je het dan uiteindelijk ook echt doet, is het wel heel bijzonder, zeker op een plek als dit. De sfeer hier is heel bijzonder,' reageerde Suri na zijn zege die hem naar de zestigste plaats op de Order of Merit brengt.

John Daly kon het op de laatste dag niet waarmaken. De Amerikaanse veteraan ging de vierde ronde in kort achter de leiders na een goede 65 op de derde dag, maar zakte door een matige slotronde weg naar de tiende plaats, nog altijd zijn beste klassering in ruim vijf jaar tijd.

De enige Nederlander in het veld, Jurrian van der Vaart miste vrijdag de cut, maar volgde de laatste ronde desondanks op de voet: de man uit Breukelen debuteerde zondag als co-commentator van Ziggo Golf.

Einduitslag

(Foto: Golfsupport)