Succesvol Rijnmond Open 2017

Baanrecord dames scherper

Op golfbaan De Hooge Rotterdamsche vond dit weekend de 8e editie van het Rijnmond Open Golf, hét golftoernooi voor topamateurs, plaats. Een toernooi dat zich 7 dagen lang mag verheugen in grote belangstelling van golfliefhebbers uit de regio. In totaal hadden zich 160 deelnemers ingeschreven. Van de 160 deelnemers plaatsen 18 spelers (15 heren en 3 dames) met de laagste handicap zich rechtstreeks voor het finaleweekend. En lag de cut vorig jaar nog bij de heren op 4.6 en bij de dames op 6.0 dit jaar lag de cut voor de heren op 2.9 en bij de dames op 3.6. In totaal speelden 51 heren en 11 dames in het finaleweekend 2 rondes strokeplay op zaterdag en 1 ronde op zondag. Dit jaar waren de weergoden het toernooi zeer gunstig gezind.

Vrijdag: de Business Trophy

Vrijdag is de dag van alle sponsoren die dit toernooi mogelijk maken. Zij speelden met elkaar om de Rijnmond Business Trophy. Dit jaar werd de Trophy veroverd door Davo (Peugeot dealer Bergschenhoek) met een monsterscore. Hilarisch was speedgolf, een combinatie van snelheid en golf, op hole 7. De viermansflight Heraut/Gildepoelier Leon van den Berg slaan af en lopen daarna hard door naar de plek waar de bal geland is. Het doel van Speedgolf is om in zo min mogelijk slagen in de kortste tijd de hole te spelen. Zij speelden hole 7 uiteindelijk binnen de 51 seconden!

De sponsoren brachten met elkaar een bedrag van € 1.000 bijeen voor Spieren voor Spieren. Spieren voor Spieren is én heeft een goed doel: het onmogelijke mogelijk maken voor de ruim 20.000 kinderen in Nederland met een spierziekte.

Finaleronde

De finale ging zondag onder een stralende zon van start. De eerste deelnemers van de finaleronde strokeplay sloegen af om 08.30 uur. De drie best geplaatsten van de zaterdag, Quint Koppers, Gavin Baptiste en Nick Cornielje vertrokken als laatste flight om 12.00 uur. De laatste dames flight die van start ging 11.40 uur bestond uit de top 3 dames: Lotte Hoekstra, Angie-Trang Nguyen en Petra Gruppelaar.

De winnaars

De ranglijst na de twee rondes op zaterdag beloofde een spannende finale. Bij de heren verdedigde Quint Koppers, van de Koninklijke Haagse Golf & Country Club zijn koppositie en kwam op een eindtotaal van 230. In zijn speech vertelde hij dat hij na afloop ‘gesloopt’ was, maar trots op zijn overwinning. Angie-Trang Nguyen van Golfclub Prise d’Eau eindigde in de 7e editie nog als 2de na Lotte Hoekstra. Dit jaar ruilde ze van plaats en ging Angie er met de winst vandoor!

Baanrecord

Bij de dames sneuvelde het baanrecord. Petra Gruppelaar (Leeuwenbergh) maakte er zaterdag 77 slagen van. Bovendien ging ze er met de 3e prijs bij de dames vandoor.

De kampioenen van dit jaar kregen uit handen van de burgemeester van Lansingerland, Pieter van de Stadt, hun trofee uitgereikt.

(persbericht)