Casey wint European Open

Voor het eerst sinds het KLM Open van 2014 won Paul Casey weer op de Europese Tour.
Casey wint European Open

De 42-jarige Engelsman verdient zijn boterham vooral op de PGA Tour, maar de overwinning in Duitsland emotioneerde hem wel degelijk. Als 14-jarige was hij vrijwilliger op het European Open en het is een toernooi met een grote traditie.

De concurrentie was al gewaarschuwd. Casey begon de slotdag op slechts één slag achterstand, raakte de bal de hele week al geweldig, had het heerlijk naar zijn zin en durfde hardop uit te spreken dat hij voor de titel ging

Daarnaast had de nummer 17 van de wereld weinig meer te duchten van de andere echt grote namen Patrick Reed (36ste) en Xander Schauffele (46ste) en Matt Kuchar (MC).

Casey maakte op de lange Green Eagle Golf Courses birdies op twee, zes, zeven en dertien, maar het waren twee lange birdieputts op zestien en zeventien die hem op -14 aan de leiding brachten.

De ervaren Engelsman liet de deur nog wel even op een kier staan door een drieputt par op de par-5 achttiende voor een 66, maar zijn naaste achtervolgers konden niet profiteren.

Robert MacIntyre (68) ging op de waterrijke slothole wel in twee voor de green, maar liet zijn eagleputt te kort, terwijl lokale held Bernd Ritthammer (68) vooral het behoud van zijn tourkaart in gedachten had en de slothole te veilig speelde om een birdie te maken.

Beiden kwamen na 72 holes één slag tekort voor een play-off, zodat Casey zich voor de derde keer in anderhalf tot winnaar mocht laten kronen. Het is zijn veertiende titel op de Europese Tour en negentiende in totaal.

'Halve' Nederlander Johannes Veerman werd 36ste (+1).

Leaderboard

Laatste nieuws