Van Meijel mengt zich in strijd

Pijnlijke gemiste cut voor Van Driel

lars van meijel

Voor Darius van Driel dreigt een horrorscenario. De Zuid-Hollander stond na zijn goede zomer lang riant aan de goede kant van de top-15, maar met de haven in zicht, zakt hij weg van de plaatsen die recht geven op een van de kaarten voor de Europese Tour van 2020.

De winnaar van de Rolex Trophy miste in het Foshan Open voor de derde keer in de laatste zes wedstrijden de cut en levert op virtuele Order of Merit maar liefst zes plaatsen in en zakt daarmee naar de achttiende plaats waardoor een goed slot op Mallorca absolute noodzaak is om na een mooi seizoen niet alsnog met lege handen te staan.

Die goede laatste week is ook voor de andere kansrijke landgenoten nodig, al hebben Lars van Meijel, Wil Besseling en Daan Huizing ook deze week nog om aan hun ranking te werken.

Wil Besseling en Daan Huizing staan respectievelijk 20e en 19e op de Order of Merit en gaan zij aan zij het weekend in. Besseling opende donderdag met een ronde boven par (73) maar herstelde zich met een 67 (-5) uitstekend, terwijl Huizing zowel in de eerste als de tweede ronde tekende voor een zeventig (-2) en net als Besseling met -4 en als gedeeld 37ste naar het weeken gaat.

Halverwege het voorlaatste toernooi is het Lars van Meijel die de beste papieren heeft. De Brabander staat na 36 holes gedeeld zesde met een score van -10 en dankt die positie vooral aan een uistekende tweede ronde. De virtuele nummer 13 van de ranking opende nog wel met een bogey, maar maakte daarna zeven birdies en een eagle voor een flinke opmars op het leaderboard en drie mogelijk vitale plaatsen winst op de Order of Merit.

Leaderboard

Tour
  • Golfsupport