Door: Redactie Golfersmagazine Fotografie: Istock
World

Van struisvogel tot varkensneus

Als tourprofessional krijg je soms bijzondere dingen voorgeschoteld, merkt columniste Melanie-Jane Lancaster op

Even wat eten via roomservice bestellen, Netflix in bed en dan op tijd slapen, zodat Joost de volgende dag uitgerust aan zijn ronde kan beginnen. En wat eet je dan allemaal, als je het grootste deel van het jaar op reis bent? De Tour zorgt voor ontbijt en lunch in de Players Lounge, maar ’s avonds zorgen spelers voor hun eigen maaltje. Geen aardappelen, vlees en groente dus. Wel iets uit de lokale keuken.

Vooral buiten Europa en Amerika moet je je overgeven aan het eten van dingen die je niet kent. Zelf ben ik wel een makkelijke eter en niet bang om nieuwe dingen te proeven. In Zuid-Afrika at ik een keer struisvogel en alligator. Niet bepaald vlees dat je bij ons in de supermarkt vindt. Maar aanraders! Minder lekker waren de geitenkoppen, inclusief ogen, in Marokko, en de varkensneus in China. Gerechten zoals wij die hier bestellen bij ‘de Chinees’, kennen ze daar niet. Kipsaté? Ik kreeg de kip inclusief spieren, pezen en bloed zo op m’n bord. Droger een taaier heb ik kip nog nooit gegeten.

Hoe leuk ik het ook vind om lokale producten te proeven, soms kun je het beter niet doen. Bijvoorbeeld vanwege de hygiëne. Tijdens de toernooiweek in India worden veel golfers ziek door voedselvergiftiging.

Zelf heb ik altijd geroepen dat mij dat nooit zal overkomen, omdat ik zo goed oplet: handen wassen en vitaminepillen slikken voor de weerstand. Nou, begin van dit jaar had ik blijkbaar toch wat verkeerds gegeten. Het begon op het vliegveld van Delhi en de hele vlucht heb ik boven het toilet gehangen – dramatisch.

Alles wat in het dagelijkse leven vanzelfsprekend is, waardeer je op zo'n moment veel meer. Mijn vertrouwde rondje door de supermarkt bijvoorbeeld, met al die betrouwbare en bekende producten. Wat een luxe.

 

Melanie-Jane Lancaster is de vriendin van Joost Luiten en schrijft namens golfvrouw.nl elke editie van Golfers Magazine een column over haar leven aan de zijde van een tourprofessional.

Gerelateerd nieuws