Luiten in het goede spoor

Een degelijke 69 hield Joost Luiten in het Open van China in de top van het klassement: zevende na 36 holes.

Op de par-72 baan van de Topwin Golfclub kende de op tien gestarte Luiten een matige eerste negen, maar met vier birdies na de turn kwam hij toch op een 69 en een totaal van zeven onder par uit.

Met dat totaal staat Joost Luiten gedeeld zevende, op zeven slagen van de Spanjaard Pablo Larrazabal, die aan de 64 van donderdag een 66 koppelde. Larrazabal (bijna 34) won vier keer op het hoogste niveau. Zijn laatste zege was in 2015, toen hij in Duitsland het BMW International Open voor de tweede keer won.

Joost Luiten liet vorige week in het Shenzhen International zien dat zijn short game een top-10 plaats waardig was. Dat kon echter niet van de rest van zijn spel worden gezegd. Het heeft er alle schijn van dat het toernooi waarin alles samenvalt niet ver meer weg is.

Luiten miste in zijn eerste zeven toernooien van het seizoen geen enkele cut, maar er kon daarentegen geen enkele top-10 plaats worden genoteerd. Een dertiende plaats in Marokko, twee weken geleden, is voor 2017 zijn beste resultaat.

Ziggo Sport Golf zendt de derde ronde zaterdag van 6.30-11.00 uur rechtstreeks uit. Joost Luiten slaat om 6.10 uur onze tijd af.